IMG_4897.jpg
fullsizeoutput_276c.jpeg
fullsizeoutput_10fe.jpeg
Jeg er eksperimenterende rakubrænder. Siden 2016 har jeg arbejdet med rakubrændt keramik. Raku har sin oprindelse i Japan og er en primitiv måde at brænde keramik på (se en oversigt her). Raku betyder ro, lykke, nydelse og velbehag.
Læs mere om japansk kultur hanafubuki.dk.


Jeg har foretaget 450+ rakubrændinger.

Med raku.dk ønsker jeg at dele mine erfaringer med raku og dermed de forskellige teknikker, der er forbundet med at brænde keramik i en rakuovn.
 
Se min Blog oGalleri.

Følg også med på
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
Original_edited_edited.png

ebbedam@gmail.com
DK-4000 Roskilde

Raku 1.png
Ebbe farve.jpg

Efter at have deltaget i rakukurser på henholdsvis Keramikskolen i København og Hadsten Højskole, var jeg "solgt" til denne fantastiske teknik til at brænde keramik på.

 

Jeg har deltaget i workshops med henholdsvis amerikanske Steven Branfman, det hollandske ægtepar Ine og Ed Knops og Dan Leonette på Gotland, der alle har mange års erfaringer med rakubrændt keramik. Læs blogs om disse workshops. Senest har jeg deltaget i et 6 ugers e-course med amerikanske Marcia Selsor om Alternative Firing. 

Disse workshops har været til stor inspiration for mine eksperimenter med rakubrændt keramik.

Jeg er fascineret af den uforudsigelighed, der er ved raku. Og at raku giver rig mulighed for at eksperimentere. For mig er raku en rejse, man begiver sig ud på, hvor man ikke altid kender destinationen. På billetten står der: Prøv det og se.

Et godt resultat af raku kræver mange forsøg med den valgte teknik, brænding og reduktion. Øvelse gør rakumester.

 

Rakubrænding er ikke ufarlig. Der brændes ved temperaturer op til 1000° C. Og i forbindelse med reduktion i spande med fx savsmuld eller avispapir, opstår der flammer. Jeg har derfor meget fokus på sikkerheden.

 

Læs mere om Raku og sikkerhed i min blog. 

Jeg holder workshops for grupper i de forskellige rakuteknikker. Læs nærmere her.

Jeg har skrevet bøgerne Raku - kom godt i gang og

Raku - glasurer og teknikker. 

 

Jeg har mit værksted på: Kunstnerværkstedet Roskilde, Søndre Ringvej 9, Roskilde. Der er åbent værksted den 3. søndag i hver måned.

www.kunstnerværkstedetroskilde.dk