top of page

Keramik og raku - ugekursus på Gram Højskole

Opdateret: 3. mar.

Læs nærmere her.

Uge 17 og 27 - 2024.


På kurset får du mulighed for at dykke ned i keramikkens underfulde verden. Du vil i løbet af ugen blive introduceret til nogle af de mest fascinerende arbejds-, dekorations- og brændinge teknikker fra både Østeuropa og Japan – herunder forskellige former for raku teknikker som glasurer, hestehår/fjer, obvara, kobber mat og saggar.


På kurset når du at lave 5 emner til rakubrænding med følgende maksimum mål: ø: 10 cm og h: 15 cm. Når du at lave flere emner, så bliver disse forglødet.


Du vil i løbet af mandag og tirsdag arbejde med skolens udvalgte stentøjsler, der grundet det høje indhold af chamotte, egner sig særdeles godt til rakubrænding. I arbejdet med leret bliver du introduceret til kurinuki, (der er en fascinerende japansk keramikteknik), pladeteknik, trykke ler ud i en gipsform og terra sigillata, der er en meget findelt ler, der kan bruges til indfarvning og glitning af keramikken.


Mens dine emner er i ovnene til 1. brænding (forglødning) vil gæstelærer Ebbe Dam Nielsen, der har mange års erfaring med forskellige former for raku teknikker og brændinger, holde et spændende foredrag om raku onsdag formiddag. Om eftermiddagen vil der blive arrangeret en oplevelsesrig tur ud af huset.


Torsdag og fredag vil foregå hhv. på keramikværkstedet og udendørs, hvor du får rig mulighed for at glasere dine emner med forskellige farvede rakuglasurer og gøre dem klar til en udendørs rakubrænding. Vi vil derudover tilbyde at arbejde med den østeuropæiske dekorationsteknik obvara og smoking technique, hvor man arbejder med aftryk af hestehår og fjer. Der vil også blive mulighed for at prøve den svære teknik kobber mat og saggar, hvor keramikken behandles med forskellige sulfater og pakkes ind i aluminiumsfolie sammen med organiske materialer. (Se ovenstående fotos).


Fredag eftermiddag slutter vi af med en fernisering, hvor de færdige værker præsenteres og beundres.


Efterfølgende holder vi en skøn afslutningsmiddag om aftenen.

Husk en god håndcreme, et forklæde og gammelt bomuldstøj (lange ærmer, lange bukser og lukkede sko og arbejdshandsker, der kan tåle at komme i kontakt med åben ild) og gerne egne keramikværktøjer.

65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page