Forskellige rakutænger: 1. Tang, der kun berører keramikken med piggene og efterlader derfor ingen mærker i glasuren. Tangen er bedst til keramik med lige flader, da alle pigge skal have fat i keramikken. 2. Trepunktstang, hvor tangen kun berører keramikken i 3 punkter. Tangen er god til obvara, da der ikke kommer spor efter tangen. 3. God solid tang, der sikrer et fast greb i keramikken - dog ikke speciel god til kugler. Selv om grebet er stort, så efterlader det ikke mærker i glasuren. Absolut min yndlingstang. 4. Tang, der er beregnet til kugler med en diameter på o. 10 cm. 5. Tang, hvor der kan skiftes til forskellige greb.
En rakutang er et vigtigt værktøj, når man brænder raku.
Rakutangen er designet til at kunne håndtere de ekstremt varme keramikstykker. Tangen har lange håndtag, som gør det muligt at stå på sikker afstand fra varmen og flammerne. Selve tangens greb kan have forskellige udformninger, der passer til forskellige former for keramik. Grebet sikrer, at det er nemt at få fat i keramikken uden at beskadige den og glasuren.
Under selve rakuproceduren bruges rakutangen til at flytte keramikken fra rakuovnen til reduktionsspanden og senere, når keramikken tages op af spanden til afkøling.
Proceduren kræver præcision og tangens greb skal derfor være fast og passe til keramikken, så denne ikke tabes eller skades i processen.
Husk at bruge lange handsker, når du bruger rakutangen.
Comments