Raku - de 5 trin - begynd simpelt

Opdateret: 29. dec. 2019


Copyright: Ebbe Dam Nielsen

1. Brug hvid stentøjsler med mindst 40% chamotte. Forglødning ved 950° C. Lad de første rakubrændinger være vigtigere end keramikken.

2. Rakuovn med 50 mm keramisk filt (se blog). Placering af ovn, gasflaske mv., brænder, rakutermometer, tang, handsker, sikkerhedsudstyr (se blogs).

3. Begynd med færdigoprørte rakuglasurer. Lav glasurprøver ved 925° C og 975° C. Lær rakuovnen at kende. Brændetid - ca. 1 time. (Se blog).

4. Spande, gryder, hestespåner, avispapir. Hård/let reduktion. Reduktion i mindst 30 minutter. (Se blog). Køl af uden brug af vand. Rengøring med varmt vand. (Se blog) Før logbog over hver brænding.

———————————————————————————————

5. Når de 4 første trin er gennemarbejdet og er blevet en rutine, kan man efterfølgende eksperimentere med egne rakuglasurer og avancerede teknikker som fx: Saggar, Naked Raku, Kobber Mat, Pit brænding/bålbrænding (se blogs).

164 visninger