Flash Firing

Opdateret: mar. 31

Flash Firing er en teknik, hvor man ved brænding overfører motiv/farve fra gavepapir til en forglødet skærv. Teknikken er udviklet af keramikere fra Prince Albert, Saskatchewan i Canada.


Du skal bruge:

Billigt farvet/mønstret gavepapir (papiret må ikke være coated/lakeret).

Vand.

Pensel.

Lille hånd gasbrænder.

Forglødet leremne.


Klip gavepapiret i passende stykker. Gør papiret gennem-vådt og læg det på skærven med motivet ind ad. Kom gerne flere lag på - hen over hinanden.


Placér emnet på et ikke brændbart materiale.


Brænd papiret af med gasbrænderen. Flammen brænder papirets motiv/farve fast på skærven. Er du ikke tilfreds med resultatet, kan du komme et nyt lag papir på og brænde dette af/på. Se video. Brænd et sted, hvor der er læ. Pas på at flyvende papirstykker ikke tænder ild. Hav en vandsprøjte klar.


Som det fremgår af videoen, så har jeg prøvet forskellige typer af gavepapir. Det bedste resultat bliver fra gavepapir, der på den ene side har påtrykt farve og motiv og er hvid på bagsiden. Gavepapir, der har samme farve på begge sider dur ikke. Det samme gælder gavepapir, der på forsiden er coated - belagt med lak - altså forsiden skinner, men det gør bagsiden ikke. Min favorit er mat, tyndt og billigt gavepapir. Jeg har også afprøvet blanke/skinnende illustrationer/farver fra magasiner, men det kan jeg ikke få til at fungere. Men prøv dig frem.


En overflade med Terra Sigillata bliver mørk og i forbindelse med brændingen klæbrig, der får gavepapiret til at sætte sig fast. Se dette foto.Forsegl med møbelvoks eller bivoks.


Prøv også at komme hestehår, fjer og tang under papiret.353 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Smoke Firing