top of page

Raku - med Decals/Transfer Stickers

Opdateret: 1. dec. 2019Decals/Transfer Stickers er klistermærker specielt egnet til keramik

Decals kan købes i forskellige Webshops. Køb Decals, der skal brændes til en temperatur på mellem 800 -1000 grader.

Jeg har afprøvet teknikken på et leremne med en transparent rakuglasur.


Først blev det forglødede leremne med en transparent rakuglasur rakubrændt til 800 grader. Det er vigtigt, at leremnet - efter endt brænding - ikke bliver reduceret.

Efter afkøling blev Decals sat på det glaserede leremne.

De ønskede Decals klippes af arket. De lægges i lunkent vand. Når de slipper pappet, sættes de på leremnet. Pres/gnid forsigtigt vand/luft væk fra mærket. Der må ikke være luft/vandbobler under mærket. Lad leremnet tørre i ca. 6 timer.

Jeg rakubrændte langsomt leremnet op til 820 grader (45 minutter). Dernæst blev det taget ud af ovnen og sat i reduktionspanden med meget lidt savsmuld. Emnet blev ikke dækket med savsmuld. Efter 30 minutter i reduktionsspanden blev leremnet sat til afkøling.


Bruger du guld Decals, så må leremnet ikke blødgøres og renses med opvaskemaskine taps, da disse fjerne guldet.

Erfaring: Næste gang skal der kun brændes op til ca. 800 grader, da de anvendte Decals blev lidt blege - specielt de røde.


Eksemplet neden for viser en brænding, hvor der er brugt en transparent rakuglasur, der først er rakubrændt ved 925° C uden reduktion.


Decals er efter endt afkøling sat på som ovenfor og tørret i 6 timer. Leremnet er rakubrændt igen ved 800° C. Dernæst reduktion i 30 minutter med efterfølgende rengøring. Lad der ikke være flammer for længe i reduktionen, da disse kan ødelægge de påsatte Decals.Eksempel på keramik, der først er brændt med White Crackle rakuglasur brændt ved 970° C med reduktion. Efterfølgende pålagt Decals og rakubrændt igen ved 790° C.


782 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Komentáře


bottom of page