top of page

Forglødning med rakuglasur

Opdateret: 10. jul. 2021


Jeg har eksperimenteret med at påføre en helt tør skærv rakuglasur inden forglødning i elovn.


Rakuglasuren skal påføres i et tykt lag, da den tørre ler suger mere end forglødet ler. Gør det ad flere omgange og lad glasuren tørre efter hvert lag. Dette for at undgå, at skærven opløses.

Efter rakubrænding til 910° C

Forglød ved den temperatur, som rakuglasuren normalt brændes ved i rakuovnen. Dette for at undgå, at glasurfarven brænder af ved for høj temperatur.


I eksemplet er der forglødet ved 920° C. Der er brugt limegrøn og hvid rakuglasur. Den hvide glasur er penslet for tyndt på. Sørg for, at ler og glasur er helt tørt inden forglødning. Varm langsomt op til 600° C.


Keramikken skal efterfølgende brændes i en rakuovn og reduceres. Da glasuren er udsmeltet, behøver man ikke at rakubrænde keramikken højt. Man kan nøjes med at brænde til 800° C før reduktion.


Og hvorfor nu rakuglasur i forbindelse med forglødning? Mit ønske er at kunne springe en arbejdsgang over fx i forbindelse med påsætning af decals/transfer stickers (se blog om dette). Planen med skålen blev at kombinere Gunmetal Black Reduktion med rakuglasur. Se blog. Hvis du har andre forslag, så skriv gerne til mig: ebbedam@gmail.com. Måske også en måde at udnytte den kolde årstid, hvor rakubrændings aktivitetsniveauet er nedsat.

Se beskrivelse af ovenstående emner under Galleri.


418 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page