top of page

Kintsugi - reparation med guld

Kintsugi eller Kintsukuroi er en gammel japansk teknik, hvor man reparerer revnet og knækket keramik med lim, guldpulver eller bladguld for at give keramikken nyt liv med et flot udtryk.


Reparation med lim og guldpulver:

Du skal bruge: Guldpulver, klar epoxy to komponent lim, pap/plastemballage, ispind og et stykke ståltråd eller tynd blommerpind.


Bland med ispinden epoxy limens to dele på papstykket/plastemballagen. Ibland lidt guldpulver i limen og rør grundigt rundt. Dyb ståltråden i limen og lim på den ene side af skåret. Brug en lille smule. Pres sammen og lad det tørre. Er der flere stykker, der skal limes sammen, så lim et stykke ad gangen og vent med det næste stykke, indtil det første er tørt. Læg tilsidst lidt mere guldlim i samlingen, så guldet er synligt og i et højere lag end keramikken. Guldpulver blive mere mat end brug af 24 karat bladguld.


Reparation med lim og bladguld:

Du skal bruge: Bladguld 24 karat, klar epoxy to komponent lim, pap/låg fra et glas, ispind, et stykke ståltråd eller en tynd blommerpind og en blød pensel. Brug bladguld, der sidder på voks eller pergament. Det er nemmere at håndtere.


Bland med ispinden epoxy limens to dele på låget. Dyp ståltråden i limen og lim i få punkter det knækkede stykke på. Er der flere stykker, der skal limes sammen, så lim et stykke ad gangen og vent med det næste stykke, indtil det første er tørt. Kom dernæst lim i samlingen. Limen skal være højere end keramikken. Er det en revne, der skal dækkes, så kom limen i keramikkens revne i et højere lag end keramikken. Når limen i samling og revne er tørt men stadig lidt klæbrig, så lægges der bladguld oven på limen. Tryk forsigtigt og fjern arket med guld. Brug penslen til at duppe guldet fast og til at børste det tiloversblevne guld væk.
Denne film på Youtube fortæller historien og filosofien bag Kintsugi.


2.575 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page