top of page

Mat Kobber

Opdateret: 30. jul. 2019Opdateret den 14. februar 2019

Opskrifter:

1. Jeremy´s Mat Kobber:

Fritte 169: 20%

Kobberkarbonat: 40%

Sort kobberoxyd: 40%

2. Mark´s Mat Kobber:

Fritte 169: 10%

Kobberkarbonat: 90%

+ Rød jernoxyd: 5%

(se foto).

Se også blog om Kobber Mat


Forskellige karbonater/oxyder kan påføres ved siden af hinanden og dermed give forskellige effekter. Her er vist jernoxyd påført ved siden af kobberkarbonat.

Påføring: Det er svært at forudsige, hvordan resultatet af Mat Kobber vil blive. Men der er ingen tvivl om, at resultatet vil overraske positivt. For at få kobberfarverne til at stå klarest, skal du bruge en hvid stentøjsler til dit emne. Kom lidt vand i opskriften og rør grundigt rundt med en pensel. Tør det forglødede leremne af med en fugtig svamp for at fjerne støv. Påfør opskriften i et tyndt lag. Lad fx dele af leremne stå uden kobberfarve. Her bliver fladen sort i reduktionen og giver en god kontrast til kobberfarven. Opløsningen kan også med fordel hældes på.

Brænding: Opvarm rakuovnen langsomt til mindst 970 grader. Ved en lavere temperatur risikerer du, at kobberfarven efterfølgende kan gnides af. Når temperaturen er nået tages leremnet ud af rakuovnen.

Reduktion: Leremnet sættes på groft savsmuld (hestespåner). Når der er gode flammer dækkes leremnet med savsmuld. Reducér i mindst en halv time. Se også blog om Kobber Mat.

Efter reduktion kan der sprøjtes lidt vand på leremnet. Det giver violette pletter. Efter afkøling børstes savsmuldsrester af.

Bliver man træt af kobber mat, kan denne dækkes med fx hvid rakuglasur og genbrændes i rakuovnen. Karbonater og oxyder træder nu tydeligt frem - på den hvide baggrund.


370 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Σχόλια


bottom of page