top of page

Raku med bobbelglasur

Opdateret: 23. nov. 2019

Bobbelglasur er en velkendt teknik i forbindelse med stentøjsbrænding. Jeg har afprøvet teknikken med rakuglasurer og brændt resultatet i en rakuovn.

Jeg lagde hvid- og gul rakuglasur henholdsvis indvendig og udvendig. Leremnet blev placeret i en plastbakke med avissider i bunden (til at suge bobbelglasuren). Derefter lagde jeg en turkisblå rakuglasur på som bobbelglasur. Vær opmærksom på, at ikke alle glasursammensætninger fungerer lige godt. Fx fungerer gul rakuglasur ikke sammen med turkisblå bobbelglasur. Resultatet bliver mørktgult. Se foto nederst. Bobbelglasur fungerer bedst indvendigt på åbne flader. Der er ingen tvivl om, at øvelse gør mester.


Bobbelglasur kan også bruges direkte på skærven uden anden bundglasur. Det giver en sort reduktionsbund med bobbelglasuren ovenpå. Fungerer godt med en glittet skærv, der efterfølgende vokses.


Til bobbelglasuren brugte jeg flg. opskrift:

1 spiseske turkisblå

2 spiseskeer vand

3 tryk på sæbedipenseren. Brug håndsæbe eller opvaskemiddel.


Bobbelglasuren blev rørt sammen i et krus.


Jeg brugte et tykt sugerør i glasuren til at puste bobler ud af kruset, som lagde sig i og på skålen. Først bobler indvendigt og tilsidst bobler udvendigt. De fremkomne bobler, blæste jeg væk med munden.


Det er vigtigt, at leremnet er helt tørt inden brænding. Glasér dagen før brænding.


Leremnet blev rakubrændt ved 910 grader med let reduktion i 30 minutter.


255 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page