Rakuglasur: Crocodile Skin

Opdateret: 30. juli 2019

Opskrift:

Fritte 169: 400 g

Kaolin 50: 100 g

Bentonit: 10 g

Vand: 500 g

Glasuren bundfalder hårdt. For at undgå dette røres 10 g Bentonit sammen med fritte og kaolin, inden blandingen drysses i vandet. I stedet for Bentonit, kan bundfældningmidlet AMB 3 tilsættes den flydende blanding.

Crocodile Skin er en glasur, der giver meget grove og tykke krakeleringer. Glasuren er hvid. Ønskes en farvet glasur, kan der tilsættes glasurfarve/stains eller oxyder/karbonater - eller pensles oven på glasuren. Dekorér krakeleringsfelterne - ikke krakeleringerne. På fotografiet er påført coboltoxyd.


Påføring af glasur: Tør det forglødede leremne af med en fugtig svamp for at fjerne støv. Leremnet skal være glittet. Hæld eller dyp glasuren tykt på. For at sikre mange krakeleringer, skal leremnet varmes op til 150 grader i en almindelig ovn. Glasuren fungerer bedst på plane flader. Lufttørres glasuren krakelerer den ikke, og giver derfor ikke krakeleringer i brændingen, men en flot lidt løbende glasur (hvis den er hældt tykt på). Pensles glasuren tyndt på, får glasuren flotte tynde krakeleringer (se nederste fotografi).


Brænding: Sæt det glaserede leremne midt i en afkølet rakuovn. Varm forsigtigt op til 200 grader. Brug en 15 minutter på dette. Glasurens krakeleringer bliver større ved 690 grader. Fortsæt derefter langsomt opvarmningen til 800-850 grader. Hold øje med krakeleringer. Glasuren må ikke begynde at "løbe".

Reduktion og vask: Når temperaturen er nået og der er flotte krakeleringer i glasuren - flyttes leremnet fra rakuovnen til reduktionsspanden, hvor leremnet dækkes helt til med groft savsmuld (hestespåner). Lad leremnet afkøle helt i reduktionsspanden (brug lang tid på dette). Jo større leremne - desto længere afkølingstid. Efter endt afkøling - og leremnet er helt koldt - vaskes leremnet med vand.
#CrocodileSkin #Rakuglasur #Fritte169 #Kaolin #Bentonit #AMB3

313 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Smoke Firing