top of page

Rakuglasur: Crocodile Skin - manipuleret

Opdateret: 22. feb. 2022

Opskrift:

Fritte 169: 400 g

Kaolin 50: 100 g

Bentonit: 10 g

Vand: 500 g


Opskrift: Stefan Jakob (Zürich) fra bogen Rakuvaria 2. Her er dog brugt Fritte 169. Dette gør, at brændingstemperaturen ikke må oversigt 825° C.

Glasuren bundfalder hårdt. For at undgå dette røres 10 g Bentonit sammen med fritte og kaolin, inden blandingen drysses i vandet. I stedet for Bentonit, kan bundfældningmidlet AMB 3 tilsættes den flydende blanding.

Crocodile Skin er en glasur, der giver meget grove og tykke krakeleringer. Glasuren er hvid. Ønskes en farvet glasur, kan der tilsættes glasurfarve/stains eller oxyder/karbonater - eller pensles oven på glasuren. Dekorér krakeleringsfelterne - ikke krakeleringerne. På fotografiet nederst er påført coboltoxyd.

Påføring af glasur: Tør det forglødede leremne af med en fugtig svamp for at fjerne støv. Leremnet skal være glittet. Hæld eller dyp glasuren tykt på.

Normalt krakelerer glasuren ved tørring i en ovn ved 150 grader. Dette sker ikke, når glasuren er penslet på en ikke glittet skærv. I dette tilfælde har jeg penslet glasuren på i flere lag - derfor ingen krakeleringer. For at få krakeleringer ridsede jeg disse ned i glasuren.

Brænding: Leremnet blev sat midt i en afkølet rakuovn. Der blev varmet forsigtigt op til 200 grader. Jeg brugte 15 minutter på dette. Ved 825 grader blev leremnet flyttet fra rakuovnen og over i reduktionsspanden.


201 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page