top of page

Rakuovnen

Opdateret: 5. aug. 2019


  1. En rakuovn kan købes eller man kan selv lave en ovn af fx en olietønde. Se blog om dette.

  2. Der skal være luft rundt om ovnpladen til ovnvæggen.

  3. Der skal være en afstand på ca. 10 cm mellem bunden af ovnen og ovnplade.

  4. Kom evt. sand på ovnpladen for at beskytte den mod dryppende glasur. Ovnpladen kan også påstryges en opløsning af 50% quartz og 50% kaolin.

  5. Jo tykkere ovnplade desto bedre. En 2 cm tyk ovnplade afkøles langsommere, når ovnen tømmes og har derfor ikke så let ved at knække, som en tynd ovnplade på 1 cm. To tynde ovnplader kan også bruges. En ovnskammel i jern kan også bruges sammen med en tynd ovnplade. Men vær opmærksom på, at skamlen smuldrer efter mange brændinger. Sæt derfor ovnpladen på 3 S-søjler eller 3 ildfaste sten. Se blog om dette.

  6. En ovnplade med huller giver en mere jævn varme i ovnen og gør det også lettere at få ovnen op i temperatur. Se under Tips og Ideer.

  7. Placér et lille stykke ovnplade på ovnvæggen overfor brændehullet. Dette for, at den direkte flamme ikke skal ødelægge den keramiske isolering.

  8. Brug pyrometer (rakutermometer) til at kontrollere temperaturen. Pyrometeret placeres i et hul i ovnvæggen halvvejs i ovnens højde.

Se blog om, hvordan du selv kan bygge en rakuovn.



420 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page