top of page

Vase med skår

Opdateret: 30. jul. 2019

Jeg har eksperimenteret med at trykke skår - fra en brændt stentøjsskål - ind i den bløde ler i en ny vase.

Skårene var forholdvis tykke, derfor modellerede jeg den nye vase i en tykkelse på 1 cm. Jeg har brugt 1171 Stentøjsler.

Vasen tørrede fint op uden at revne. Ved tørring er der et svind i stentøjsleret. Skårene svinder ikke, da de er brændt.1171 Stentøjsler har et samlet svind på 11%. Så der er en risiko for revner og sprængning i forbindelse med forglødning. Her svinder stentøjsleret yderligere, det gør skårene ikke. For at minimere denne risiko (og for at beskytte de andre leremner, der blev forglødet samtidig), modellerede jeg et rør, som jeg satte vasen ind i. Begge dele blev forglødet samtidig ved 950 grader.

Det lykkedes uden revner og sprængning. Vasen blev glaseret

med hvid rakuglasur og rakubrændt ved 910 grader. Herefter i reduktionsspanden i 30 minutter.

Jeg har flere skår (i flotte farver) liggende, så nu skal jeg i gang med bruge disse som dekoration i nogle af mine værker.

138 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page