top of page

Raku - Smoking Technique - med hestehår (Horse Hair) også på glasur

Opdateret: 2. aug. 2019

Brug lange hår fra hale eller man. Jeg allierede mig med en rideskole, der samlede hårene sammen, når de striglede hestene. Det er ikke afgørende, hvilken farve hårene har.

Leremnet skal være af hvid stentøjsler - glittet eller uglittet.

Leremnet brændes uden glasur op til 800 - 900 grader i rakuovnen. Temperaturen afhænger af tykkelsen på skærven og lufttemperaturen. Hestehår brænder fast ved ca. 750 - 450 grader. Når temperaturen er nået, placeres leremnet på et ikke brændbart materiale. Nu lægges der hestehår på stykvis eller et par stykker ad gangen. Hestehårene krøller op og sværter leremnet sort. Sætter hårene ikke afmærkning, så vent til leremnet er kølet lidt af (til ca. 750 grader). Læg hårene hurtigt på. Når leremnet er for koldt, brænder hårene ikke fast.

Når leremnet er afkølet, kan aske og sod børstes af med en blød børste. Et glittet leremne kan efterfølgende poleres med bivoks.
Hestehår kan også lægges på en glaseret overflade. Brænd først glasuren til den korrekte temperatur fx 910 grader. Lad emnet afkøle til ca. 750 grader inden hestehårene lægges på. Læg leremnet i reduktion efterfølgende. Er leremnet for koldt kommer der ingen krakeleringer. Så hvis dette ønskes, så læg hestehår hurtigt på.

#Hestehår #HorseHair #SmokingTechnique

515 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page