top of page

Rakubrændte mursten

Opdateret: 15. jul. 2021


På stranden kan man finde mursten (røde og gule), som er blevet slebet af vand og sand. De er meget dekorative. Da murstenene oprindelig er blevet brændt, vil jeg undersøge, om de egner sig til raku med rakuglasur.

Jeg har planlagt, at det færdige resultat skal være en skulptur, hvor murstenene er stablet oven på hinanden, holdt sammen af en jernholder. Som mønster har jeg tegnet ens cirkler med dekorationsvoks på murstenene centreret omkring hullet til jernholderen (se under Tips og ideer). Murstenene er glaseret med: violet, turkisblå, grøn, limegrøn, solgul og rød rakuglasur.


Jeg placerede murstenene på små lerklodser (se Tips og ideer) i rakuovnen for bedre at kunne løfte dem ud af ovnen. Jeg varmede rakuovnen langsomt op til 910° C. Det tog ca. 1 time. Herefter kom murstenene i reduktionsspanden i ca. 25 minutter og derefter til luftafkøling og siden rengøring.

Resultatet blev overraskende godt. Men fravælg mursten, der indeholder sten og andre "urenheder", da disse mursten har stor risiko for at "sprænge".

Jeg har også prøvet at Kobber Mat (læs blog om dette) brænde gule mursten med et godt resultat.


459 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page